Tom Havlasek,

is geboren in Brno, gelegen in Tjechie. Van kinds af aan is hij al geinteresseerd geweest in autosport. Dit is mede ontstaan doordat hij veelvuldig het circuit van Brno bezocht met zijn vader. Al op jonge leeftijd merkt Tom dat hij het liefste praktisch bezig is. Eerst is hij vooral werkzaam met graffiti, later verandert dat naar canvas schildering op waterbasis. Momenteel is zijn techniek vooral het schilderen met behulp van acryl verf, zonder kwast!

Filosofie

Tom heeft een eigen filosofie:  ‘Find an interesting photo of some classic racing sportscar, choose the best part of it and create an awesome composition.’ Zijn techniek is niet echt eenduidig, hij houdt van spetters, druppels en vervaagd soms delen van zijn werk.  Zijn favoriete werk is het porteteren van rijders uit het ‘golden age’. Hier zien we dan ook veel van terug komen.

Professioneel

Tom exposeerde zijn werk in 2013 op een Classic show, waarna hij vanaf 2014 full time kunstenaar is. Je vindt hem vaak op classic car meetings zoals Spa Classic en Le Mans om inspiratie op te doen en te genieten. Vintage-speedworks is erg trots om met hem samen