‘Automotive enthusiast

Vintage-Speedworks is opgericht door ‘automotive enthusiast’ Peter Ribbers. Van jongs af aan is hij druk met alles rondom auto’s en motorsport.  Mede door zijn vader is hij zich al snel gaan verdiepen in techniek en de racerij. Het op 12 jarige leeftijd bezoeken van de Formule 1 op Spa-Francorchamps (1996) heeft hier  een grote bijdrage in gehad. Vanaf dat moment werden alle technische  vernieuwingen in de Formule1 nauwlettend in de gaten gehouden.

Na het behalen van zijn Bachelor aan de HTS Autotechniek is hij gaan werken als dynamica engineer en heeft hij altijd zijn interesse in de racerij behouden. Vooral de verhalen achter de rijders en teams bleven hem boeien.

In 2015 is Peter een jaar werkzaam geweest in Japan waar hij samenwerkte met engineers van Japanse OEM’s. Japanners zijn heel gefocust op hun werk en ook op hun bijdrage aan de maatschappij. Door dit gedrag zijn de hobby’s voor velen een echte uitlaatklep, die soms extreme vormen kunnen aannemen. De gemiddelde autosport fan in Japan is dat dan ook ten volste uit!

Conclusie van deze tiid is dat een eigen passie en uitlaatklep belangrijk is, zodat je daarin goed jezelf kan zijn. Autosport is dat voor Peter, waardoor hij heeft besloten hier meer mee te gaan doen, met Vintage-Speedworks als gevolg.

Bescheiden

Het bedrijf is operationeel sinds 24 December 2017. De huidige collectie is een mooie mix van verschillende stijlen en kunstenaars die zijn verspreid over Europa en de VS. Het is de wens om de komende jaren het portfolio verder uit te breiden, immers blijft kunst erg persoonlijk.

Avontuur

Het avontuur is begonnen.
Graag ontmoeten we u als klant op de komende Classic Car events.